Τάσος Τσατάλης

Η ΑΕΚ θύμισε πάλι τη χαρά του αθλητισμού

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει στο sport-fm.gr για τις μοναδικές εικόνες στην εξέδρα κι όχι μόνο, που χαρίζει η Ένωση τις τελευταίες εβδομάδες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

• Τη σεζόν 2017-2018, ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο κατέρρευσε, με τα πιο σημαντικά χτυπήματα να τα δέχεται από την ΑΕΚ. Και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο.

• Στο μπάσκετ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν το κύπελλο πάλι από την ΑΕΚ και δεν πέρασαν στο Final Four της Euroleague.

• Ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο δίνει αγώνα επιβίωσης. Στο μπάσκετ κι αυτός απέτυχε να βρεθεί στο Βελιγράδι, ενώ στο κύπελλο αποκλείστηκε στα ημιτελικά κι αυτός από την ΑΕΚ.

• Ο ΠΑΟΚ στο μπάσκετ απλά υπάρχει και κάνει μια συμπαθητική προσπάθεια. Στο ποδόσφαιρο στα δύο πιο σημαντικά ματς της σεζόν, έπεσε θύμα διαχρονικών του παθογενειών, που ως συνήθως ένα σύστημα που έχει μάθει να κρατάει την ομάδα της Θεσσαλονίκης περιχαρακωμένη, αποδίδει σε κάποια συνομωσία.

• Μας αφήνει κληρονομιά μια από τις πιο χαρακτηριστικά άσχημες εικόνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με το πιστόλι. Αποπέμφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τις τάξεις της E.C.A, προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε διεθνές επίπεδο.

• Απέναντι σε όλο αυτό το σκηνικό αγωνιστικής αλλά και για κάποιους ηθικής αποτυχίας, υπάρχει η ΑΕΚ. Στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ.

• Δεν θα επαναλάβω ξανά το τι έχει καταφέρει σε αγωνιστικό επίπεδο και τι είδους συγκινήσεις έχει προσφέρει.

• Όχι μόνο στους οπαδούς της, αλλά και σε οποιονδήποτε είναι σε θέση να εκτιμήσει τις έντονες, όμορφες, αποκλειστικά αθλητικές στιγμές στο χόρτο και στο παρκέ.

• Θα πάω μόνο στο τέλος.

• Απέναντι στην ωμή βία, την μισαλλοδοξία ή την εσωστρέφεια που προκαλεί η αγωνιστική και όχι μόνο, κατάρρευση μεγάλων συλλόγων, η ΑΕΚ φέρνει 70 χιλιάδες κόσμο στο ματς με τον Λεβαδειακό.

• Γεμίζει την Ριζούπολη για την απονομή του τίτλου και 40 χιλιάδες άνθρωποι κατόπιν στην Φιλαδέλφεια, συνθέτουν μαζί με την ομάδα το σκηνικό μιας μοναδικής ποδοσφαιρικής – αθλητικής – φίλαθλης γιορτής.

• Σε δύο ιστορικές βραδιές στο κλειστό «Νίκος Γκάλης» του ΟΑΚΑ, φέρνει στο γήπεδο από 20 χιλιάδες κόσμο κάθε φορά και χαρίζει πάλι μοναδικές στιγμές χαράς του αθλητισμού.

• Πρωταγωνιστής σε όλο αυτό το σκηνικό, σε όλες αυτές τις εικόνες, η οικογένεια. Τα μικρά παιδιά, με τους μπαμπάδες και τις μαμάδες στο γήπεδο και στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας, να χαίρονται.

• Σε μια παρατεταμένα άσχημη περίοδο και στον αθλητισμό και γενικότερα, η ΑΕΚ έδωσε αυτό το διάστημα την χαρά του πίσω στην ελληνική οικογένεια. Την ευκαιρία να συμμετέχουν και χαρούν με την καρδιά τους και χέρι – χέρι με τα παιδάκια τους, όμορφες στιγμές.

• Την ίδια ώρα που κάποιοι οργανωμένα και συστηματικά και με κατά τη γνώμη μου εγκληματική πρόθεση, γεμίζουν τις ψυχές άλλων μικρών παιδιών με μίσος. Για ποιο λόγο;

• Για να δικαιολογήσουν το ότι οι ίδιοι φάνηκαν ανάξιοι των περιστάσεων. Και πρόδωσαν τον κόσμο τους, που στάθηκε αντίθετα με αυτούς, αντάξιος των περιστάσεων στην κερκίδα.

• Νομίζω η μεγαλύτερη κατάκτηση της ΑΕΚ τις τελευταίες εβδομάδες, αυτό που αφορά κι αντανακλά πάνω σε όλους όσοι ασχολούμαστε με αυτή την ιστορία από οποιαδήποτε θέση, είναι η δημιουργία αυτού ακριβώς του σκηνικού.

• Της επιστροφής της οικογένειας και μαζικά μάλιστα, στην κερκίδα.

• Αυτό το κεκτημένο πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι οπαδοί της σαν το πιο σημαντικό που καλούνται να προστατέψουν και στον τελικό κυπέλλου του Σαββάτου.

• Είναι τόσο ψηλά μαζί με την ομάδα τους, που δεν πρέπει να τους αφορά, ούτε να τους αγγίζει αυτή η οργανωμένη και συστηματική εκστρατεία ύβρεων και προπαγάνδας. Η εκστρατεία μίσους. Άλλους έπρεπε να αφορά, αλλά τέλος πάντων…

• Η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, κυπελλούχος Ελλάδας κι Ευρώπης στο μπάσκετ.

• Δεν έχει κανένα λόγο να πέσει επίπεδο προκειμένου να «ανταποκριθεί» στην πρόκληση κάποιων λίγων, που θέλουν να την φέρουν χαμηλά. Στο δικό τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x